Osnovna sola


Osnovno solo sem obiskovala v Smarju pri Jelsah in takrat sem se ze navdusila za matematiko in fiziko, ki mi zdaj pomenita poklic in sta mi se vedno kar vsec. Rada sem sodelovala na matematicnih tekmovanjih za Vegova priznanja, a se raje sem igrala sah, kjer sem bila tudi dokaj uspesna (moj najboljsi uspeh je bilo drugo mesto na republiskem tekmovanju za pionirke). Ce sem morala v osnovni soli izbrati, na katero tekmovanje bom sla, na sahovsko ali iz matematike, sem se vecinoma odlocila za sah. Zal so se dve leti zapored ta tekmovanja casovno pokrivala.

Srednja sola


Po koncani osnovni soli sem se vpisala na Srednjo pedagosko solo v Celju (zdaj Gimnazija Center Celje) in se prevec pridno ucila, tako da mi je za sah zmanjkovalo casa. Srednjo solo sem seveda uspesno zakljucila in treba se je bilo odlociti, kaj bom pocela v svojem nadaljnem zivljenju. Sicer sem ze v osnovni soli vedela, da zelim poucevati matematiko in fiziko, a zdaj naenkrat nisem bila vec prepricana v to, saj sem se s spoznavanjem in nabiranjem zdravilnih zelisc zelo navdusila za studij medicine.

Fakulteta


Vpisala sem se na matematiko na FNT(sedaj FMF) in seveda sla se na medicino poskusit narediti sprejemne izpite. Se vedno nisem bila prepricana, kaj res zelim postati, zato sem razmisljala takole: "Ce padem sprejemne izpite na medicini, nic hudega, si mi vsaj ne bo treba vec razbijati glave, kaj studirati. Ce pa jih slucajno uspem narediti, bom pa ze takrat razmislila, kam."

Ko sem izvedela za rezultate, sem se sprasevala, ali naj se veselim, ali ne. A vsi so se veselili z menoj. Tako sem se naposled prenesla vpisnico na Medicinsko fakulteto v Ljubljani in zdaj bi lahko bila ze zdravnica. A zdravnici se kaj lahko zgodi, da ima kdaj pa kdaj opravka s krvavimi ranami, ob katerih mora nekaj ukreniti, ne pa da nikakor ne more niti pogledati cesa podobnega. V prvem letniku sem si se dopovedovala, da se bom slej ko prej privadila na te reci, a sredi drugega sem obupala nad seboj in svojo medicino. "Ne, puncka, ti ne bos zdravnica," sem si rekla in se zopet zacela zanimati za matematiko. Ker sem bila dve leti cisto brez te kraljice znanosti, si nisem upala vec pomisliti na enopredmetni studij matematike, zato sem se vpisala na Pedagosko fakulteto v Ljubljani in cez pet let diplomirala iz matematike in fizike. Kot absolventka sem bila preko programa Tempus dva meseca na Univerzi v Bayreuthu.

Prvo delovno mesto

Štiri dni po diplomi sem nastopila na svojem prvem delovnem mestu kot profesorica matematike in fizike na I. gimnaziji v Celju, kjer sem seveda tudi se sedaj.

Podiplomski studij

Odlocila sem se tudi za podiplomski studij pedagoske matematike v Ljubljani na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, Matematika in mehanika.


Nazaj na osnovno stran